8 persoons
20 minuten bereiden
Benodigde Ingrediënten:
- 1 Lamsbout van ongeveer 2 kilogram
- Peper en zout
- 1 bol knoflook
- Vleugje Tijm
- Vleugje Rozemarijn
- 2 fijn gesneden uitjes
- Half glaasje olijf olie
Bereidingswijze :
- Stap 1 : Verwarm de oven voor op 230°C
- Stap 2: Snijd de lamsbout in aan de vetkant en maak hier inkepingen van ongeveer een cm diep in een ruitvorm. Haal de naalden van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm. Hak ook een paar teentjes knoflook fijn.
- Stap 3: Wrijf de bout goed in met olijfolie en het kruidenmengsel. Bestrooi de bout royaal met zout en peper.
- Stap 4: Plet de rest van de knoflook en verspreid dit met de ui, tijm en rozemarijn over de bodem van een braadslee. Leg hier de lamsbout op en bestrooi het met de rest van de knoflook en de kruiden. Zet het in de oven en draai de temperatuur omlaag naar 150°C.
- Stap 5: Check af en toe of de bovenkant niet te bruin wordt. Wordt de bout te donker, maar is hij nog niet gaar. Dek dan de braadslede af met aluminiumfolie.
- Stap 6: Bij een kerntemperatuur van 60°C is het vlees medium roze.
Bestel de lamsbout gemakkelijk bij Natuurlam! Altijd 100% versgarantie, 100% duurzaam, snel, gekoeld en gevacumeerd thuisbezorgd & geweldig smaakvol.