Beschrijving
Lamsschouder kopen
De lamsschouder, oftewel de voorbout, is een stukje van het lammetje dat afkomstig is vanuit de voorpoten. Het is een erg veelzijdig stukje lamsvlees waarmee je leuk kan experimenteren en bij ons kan kopen. Zo kan je alle kanten op met het vlees. Je kan het bereiden op de barbecue, in de pan, in de oven of stoven in de stoofoven. Het is natuurlijk een wat groter deel van het lam dan bijvoorbeeld een lamskotelet of lamsburger. Daarom heeft het ook de nodige bereidingstijd en geduld nodig. Het is dus ook aan te raden om het vlees langzaam te garen op een lage temperatuur om het vlees zo mals mogelijk te kunnen serveren. De subtiele maar toch krachtige smaak van het lamsvlees zullen jij en je vrienden of familie doen verbazen!
Doordat de lammeren zijn opgegroeid in een natuurgebied van maar liefst 91 hectare hebben ze alle rust en ruimte om geleidelijk op te groeien. Met een grote variëteit aan grassoorten, kruiden en aromatische planten is de smaak van het vlees erg bijzonder en van hoge kwaliteit.
Lamsschouder oven
Een lamsschouder is heerlijk wanneer je deze in de oven bereidt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een stoofpotje. Met de ingrediënten en specerijen waar jij het meest van houdt kan je alle kanten op met dit typisch Belgische gerecht. Wanneer je Marokaanse kruiden gebruikt kan je dit gerecht ook een heel ander karakter geven. Het vlees blijft ook extra mals in de oven omdat het erg langzaam gaart. Hiernaast is het een groot voordeel dat ons lamsvlees ultra-vers is en de lammetjes erg veel ruimte hebben gehad om te grazen met de beste grassoorten. En dat proef je!
Wat ook een geweldig lamsproduct is voor in de oven zijn onze beruchte lams spareribs.
Lamsschouder BBQ
Ook kan je heel de lamsschouder op de BBQ leggen op een lage temperatuur met de deksel dicht om die heerlijke barbecuesmaak in het vlees te krijgen. Ingrediënten die je hierbij kan gebruiken zijn onder andere peper & zout, munt, tijm en koriander. Wanneer je de schouder langzaam laat garen zorg je ervoor dat het vlees erg mals, sappig en vol smaak blijft. Blijf dus tussentijds goed kijken of het vlees op de goede temperatuur komt. Doordat de kerntemperatuur zo belangrijk is bij veel stukken vlees, is het ook een tip van ons om een thermometer aan te schaffen voor je vlees waneer je deze in de oven stopt of op de barbecue legt. Hierodoor kan je je vlees bereiden tot in perfectie!
Een ander geweldig stuk vlees wat je op de BBQ kan leggen is de lamsbout. Wil je onze beste BBQ producten bij elkaar in 1 pakket? Bekijk dan een van onze BBQ pakketten zoals BBQ pakket 3!
Lamsvlees bewaren
De lamsschouder is het lekkerste wanneer je deze zo snel mogelijk op eet nadat het vlees is binnengekomen. Als je de schouder een paar dagen wilt bewaren, is het de beste optie om deze in de vriezer te leggen om de kwaliteit te waarborgen. Zorg dat het goed verpakt zit zodat er geen vocht bij kan komen. De schouder kan je vervolgens 3 maanden bewaren in de vriezer.
Alvast eetsmakelijk en bedankt voor uw bestelling bij Natuurlam!
Paulus –
Erg goede prijs-kwaliteit, snel vers en gekoeld thuisbezorgd en superlekker, mals en sappig vlees. Beter kan niet!
Peter –
Tegenwoordig standaard bij de bbq een stuk lamsschouder van jullie. Echt super!
Michel Beljaars –
Lekker hoor zo’n lamsschouder. Lekker rustig laten garen, peper en zout en smullen maar!
Max –
Superkwaliteit hoor!
luca –
Perfecte stukje lamsvlees (samen met de lamsbout en ribben) voor op de bbq of in de oven!
Samantha –
Zo mals dat een mes bijna overbodig was. Gaan we vaker bestellen!
Mike –
Natuurlijk wat duurder dan het andere lamsvlees op de site maar wat een geweldige smaak zeg! Echt iedere euro waard.
Ron –
De lamsschouder was superlekker! Ook fijn dat het snel en gekoeld bezorgd werd!
Per –
Heerlijk!
Dave –
Mooi stuk vlees voor de echte barbecueliefhebber!
Kees –
Wat een mooi stuk vlees hebben we gisteren op! Genietos!
Nora –
De volgende dag in huis was handig, ook was het erg lekker!